Veelgestelde vragen

1. Kan het kindje in de Cocon begraven of gecremeerd worden?

Het kan voorkomen dat een crematorium of begrafenisonderneming de eis heeft dat uw kindje toch in een kistje wordt begraven of gecremeerd. Uw begrafenisondernemer kan u hier meer over vertellen.

Aangezien een molton Vlindermodel van 100% katoen is gemaakt, is het geschikt voor zowel crematie als begrafenis.

 

 

2. Mag een tweeling samen in 1 kistje begraven of gecremeerd worden?

Na 24 weken zwangerschap gelden andere wettelijke regels, en wordt een tweeling bij aangifte van geboorte en overlijden gezien als twee individuen. Ze mogen helaas dan niet samen in 1 kistje begraven of gecremeerd worden.

! In sommige gevallen wil het nog wel eens onduidelijk zijn voor de ambtenaren van de

Burgerlijke Stand wat er nu precies kan. Wij raden u dringend aan contact op te nemen met afdeling Burgerzaken van de gemeente of uw begrafenisonderneming en uit te leggen wat u wilt. Wij wijzen u hierop om teleurstelling te voorkomen in deze toch al emotioneel  zware periode.

Dit is ook de reden waarom de Tweelingcocon alleen in het kleinste maatje op voorraad

is. Grotere maten zijn te bestellen; maar misschien geeft u de voorkeur aan twee enkele

Cocons.

 

Kan een artikel teruggestuurd worden?

Natuurlijk kan een artikel teruggestuurd worden, mits de verzegelde verpakking niet geopend is. Gezien de aard van het product hopen wij dat u hiervoor begrip kunt opbrengen. Een eventueel vervangend artikel kan na telefonisch overleg toegestuurd worden, dit om teleurstelling in een toch al emotionele periode te voorkomen.