Over de Cocons

Na het pijnlijke verlies van mijn twee te vroeg geboren kleindochters, zette mijn achtergrond als beeldend kunstenaar mij ertoe aan om deze bijzonder verdrietige ervaring vorm te geven. Het feit dat er niet of nauwelijks kleding te vinden was om een waardig afscheid voor een kinder-uitvaart gestalte te geven, gaf de doorslag in mijn keuze voor textiel. Het werd een wade. 

Mijn uitgangspunt van het ontwerp was dat de handelingen die men moet verrichten troost moesten kunnen bieden. Het zijn twee modellen geworden, in meerdere maten en uitvoeringen, zodat u op uw eigen manier invulling kunt geven aan het afscheid.

Het Molton Vlindermodel is ook voor volwassenen verkrijgbaar.

Wij wensen u veel sterkte met het verwerken van uw verlies en hopen dat de Cocons hierbij van betekenis kan zijn.

 

Met vriendelijke groet,

Lies van Haaren