Over de Cocons

Na het pijnlijke verlies van mijn twee te vroeg geboren kleindochters, zette mijn achtergrond als beeldend kunstenaar mij ertoe aan om deze bijzonder verdrietige ervaring vorm te geven. Het feit dat er niet of nauwelijks kleding te vinden was om een waardig afscheid voor een kinder-uitvaart gestalte te geven, gaf de doorslag in mijn keuze voor textiel. Het werd een wade. 

Mijn uitgangspunt van het ontwerp was dat de handelingen die men moet verrichten troost moesten kunnen bieden. Uiteindelijk zijn het zachte molton wikkelwaden geworden,  en is ook voor volwassenen verkrijgbaar.

Wij wensen u veel sterkte met het verwerken van uw verlies en hopen dat de Cocons hierbij van betekenis kan zijn.

 

Met vriendelijke groet,

Lies van Haaren

 

 

Lina en Luna

Mijn dochters’ dochters, te vroeg geboren

herinneringen die niet mochten zijn

De door tranen verdronken dromen

kabbelen tegen de rafelige randen van de pijn

 

Nu het verdriet stiller is geworden

en de aarde weer haar rondjes draait

worden jullie namen meegenomen

door de wind die door het leven waait

 

Tussen de sterren zal hij jullie vinden

daar waar de andere engelen zijn

Hij fluistert zachtjes jullie namen

Mijn dochters’ dochters, zo mooi, zo klein